SÅ FUNKAR DET

 • 1. VEM ÄR DU?

  Är du student, pensionär eller mitt i livet och vill ha ett utvecklande jobb på hel- eller deltid? Skicka in din ansökan till oss där du beskriver dig själv lite kort och varför just du skulle passa bra som lärarvikarie.

 • 2. VIDEOMÖTE

  Om din profil matchar vad vi söker får du komma på intervju hos oss där du får veta mer om Lärarjouren. Under intervjun får du också chans att berätta mer om dig själv och om dina specialområden.

 • 3. JOBBET ÄR DITT

  Du bestämmer själv hur mycket du vill jobba och matchas med rätt ämnen och årskurser. Innan du sätter igång får du gå vår vikarieintroduktion som förbereder dig på bästa sätt för jobbet.

 • 4. LÖPANDE STÖD

  Att vara lärarvikarie är garanterat utvecklande och roligt – men inte alltid enkelt. Därför erbjuder vi alltid löpande support och vidareutbildningar. Vi coachar löpande våra vikarier.

MÖT VÅRA LÄRARVIKARIER

VARFÖR LÄRARJOUREN?

Förutom ett roligt, utvecklande och flexibelt jobb vill vi att du ska trivas med oss som arbetsgivare. Vi erbjuder kompetensutveckling och bra arbetsvillkor för att du ska kunna känna dig inspirerad och må bra, både på och vid sidan om jobbet. Vi brinner för skola och har en stark koppling till SU och KTH.

GEMENSKAP OCH KOMPETENSUTVECKLING
Alla vikarier får löpande kompetensutveckling och vi arrangerar olika events för att du ska få nya kunskaper, bli inspirerad och kunna nätverka med dina kollegor.

BRA ARBETSVILLKOR
Lärarjouren är ett auktoriserat bemanningsföretag och vi erbjuder våra anställda bra arbetsvillkor och en avtalsenlig lön. Vi har kollektivavtal med Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet.

Bli lärarvikarie

Träffa några av våra vikarier

Som vikarie hos oss är du en förebild och en kunskapsambassadör som inspirerar barn och unga till att plugga vidare på universitet eller högskola. Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och vill vara en förebild för barn och unga! Du kanske är student, pensionär eller jobbsökande och vill ha ett arbete där du utvecklar ditt ledarskap. Det är viktigt att du har erfarenhet av arbete med barn och unga och att du brinner för att göra skillnad!

Tjäna pengar när du vill - Bli lärarvikarie!

Jobba så mycket du vill - Bli lärarvikarie

Styr över din egen tid - Jobba som vikarie

Frågor & Svar

Här hittar du svar på vanliga frågor

Här loggar du in för att ändra eller uppdatera dina personliga uppgifter och samtycke.

Logga in här

Mån-tors kl. 6.30-18.00, fre kl. 6.30-17.00

Du når oss via:
Telefon: 08-735 33 03
Mejl: info@www.lararjouren.se

Skolor är enligt lag skyldiga att kontrollera alla pedagogers utdrag ur belastningsregistret. Du beställer det utdrag som gäller för skola, förskola eller barnomsorg. Nedan finns en länk till polisens hemsida där du redan nu kan beställa belastningsregistret:

Begäran om utdrag ur polisens belastningsregister

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag sedan 2016. Auktorisationen är en trygghet och kvalitetssäkring för våra kunder, anställda och övriga intressenter. Det ställs höga krav på ett företag för att kunna få och behålla en auktorisation. Auktorisationen intygar bland annat att Lärarjouren:

 • Följer Bemanningsföretagens etiska riktlinjer
 • Har en fastställd jämställdhetsplan
 • Har en omfattande ansvarsförsäkring
 • Har tecknat kollektivavtal
 • Följer och håller sig à jour gällande lagar och regler i bemanningsbranschen och på arbetsmarknaden

Vad du får för lön beror på din ålder. Väl på intervju kan vi berätta vad som gäller för just dig. Lärarjouren är ett auktoriserat bemanningsföretag och vi erbjuder våra anställda bra arbetsvillkor och en avtalsenlig lön samt pension. Vi har kollektivavtal med Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet.

Man behöver inte vara behörig lärare för att kunna jobba som lärarvikarie genom oss. Det räcker att du är engagerad och ansvarsfull, har någon form av erfarenhet av arbete med barn och unga (tex. läxhjälpare, idrottsledare, undervisning, lägerledare) och att du har akademiska poäng i något ämne från högskola eller universitet.

Vi jobbar med över 500 skolor i Stockholmsområdet. Våra kunder finns i såväl kommunala som fria verksamheter inom grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Du väljer själv vilka åldrar och ämnen som du trivs bäst att jobba med.

När vi frågar våra anställda varför de har valt att börja jobba hos Lärarjouren får vi ofta höra att vi:

 • Bryr oss om alla våra anställda och är personliga och familjära
 • Ger möjlighet till kompetensutveckling genom våra fortbildningar på kvällstid
 • Finns tillgängliga för att ge våra anställda stöttning och coachning när det behövs
 • Är bra på att skapa gemenskap och sammanhållning genom events i form av tex. after works och friskvårdsevent

Du bestämmer helt själv hur ofta och hur mycket du vill jobba beroende på hur ditt liv ser ut i övrigt.  Många av våra vikarier jobbar varje dag medan andra väljer att kombinera vikariejobbet med studier eller ett annat jobb.

På Lärarjouren brinner vi för barn, unga, skola och utbildning. Vi har lång erfarenhet av att jobba med bemanning och läxhjälp och har en stark koppling till SU och KTH. Som anställd lärarvikarie hos oss erbjuder vi dig ett roligt, utvecklande och flexibelt jobb. Vår bokningsavdelning är liten och personlig och ser till att du får uppdrag som passar just dig.

Kortfattat innehåller vår rekryteringsprocess följande steg:

 • Genomgång av ansökan och CV
 • Personlig intervju
 • Besked om anställning
 • Obligatorisk vikariekurs som förbereder dig för uppdrag

Blir du anställd kan du börja omgående under förutsättning att vi fått ditt utdrag ur polisens brottsregister.

 

Aktuellt

Håll koll på vad som händer hos oss