Du lär dig nya saker varje dag!

Luul är utbildad barnskötare och har jobbat som lärarvikarie på Lärarjouren i lite mer än ett år. På fritiden gillar hon att träffa vänner, gymma och koppla av. 

Hur kändes din första dag på jobbet?
Om jag ska vara ärlig så var jag rätt nervös. Allt gick väldigt bra men jag var ändå nervös!

Känner du att du har utvecklats som person genom jobbet?
Jag har lärt mig samspela och även skapa en dialog med människor som inte har så stor anknytning till mig från början.

Vad är det absolut bästa med att jobba som vikarie? 
Att träffa människor och se/uppleva nya miljöer och arbetsplaster varje dag.

Har du något bra tips till nyblivna lärarvikarier?
Att jobba som vikarie är nog det bästa som finns. Jag lär mig nya saker och testar på yrkeslivet för att se vad jag vill jobba med i framtiden. Så mitt tips är att testa sig fram och glöm inte det viktigaste: HA KUL!

Vad skulle du säga till någon som funderar på att bli vikarie?
Vikariejobbet är flexibelt och du väljer själv när du vill tjäna lite extra pengar, men det är även ett jobb där du lär dig mycket. Ta chansen och utvecklas som individ. vem vet, du kanske blir lärare tillslut!