Ett flexibelt jobb på dina villkor!

Andrea ville ha ett flexibelt jobb där ingen dag är den andra lik. Att söka jobbet som lärarvikarie på Lärarjouren var det en kompis som fick henne att göra.

Hur kändes din första dag på jobbet?
Det var en väldigt rolig dag! Det var på en Montessoriskola. Jag gick själv på Montessori när jag var liten, så jag kände igen mig i många av metoderna. Läraren hade rätt många barn och var själv så jag kände mig uppskattad och behövd när jag var där och avlastade henne, det var en bra känsla.

Vad har du fått lära dig från jobbet?
Framförallt tålamod. Jag har också fått öva på att förklara någonting på mer än ett sätt. Alla barn har olika sätt att lära sig på och behöver olika mängd stöd, så det är en värdefull lärdom!

Känner du att du har utvecklats som person genom jobbet? 
Absolut! Jag tycker att alla jobb man har både utvecklar och utmanar en på ett eller annat sätt, och att jobba som vikarie har inte varit något undantag.

Vad är det absolut bästa med att jobba som vikarie?  
Att få möjligheten att jobba i olika miljöer och träffa människor jag aldrig annars hade träffat. Ju fler personer man träffar desto mer inser man hur lika man är. Fördomar försvinner och det gör att man ser glädjen i dom små sakerna, till exempel när man lyckas hjälpa en elev med uppgiften!

Har du något tips till nyblivna vikarier?
Lyssna på eleverna men var bestämd, det är lätt att bli överkörd av en klass. Tillåt dig själv ha roligt i klassrummet, om du tycker om att vara där har jag upplevt att eleverna känner detsamma.