Ett meriterande extrajobb!

Gustav kombinerar sina studier på KTH med att jobba extra som lärarvikarie. När han inte jobbar hos Lärarjouren eller behöver en paus från studierna brukar han spendera tid med vänner, spela fotboll med sektionslaget eller ha en lugn hemmakväll. 

Hur kändes din första dag på jobbet?
Det var en intressant mix av känslor. Jag var väldigt nervös över att stå framför en klass med elever, men det var också spännande att äntligen få jobba. Jag insåg snabbt att eleverna är schyssta. Jag kände mig inte ensam då det alltid finns någon man kan fråga.

Känner du att du har utvecklats som person genom jobbet?
Absolut! De sociala aspekterna av jobbet så som att träffa nya elever, lärare och andra vikarier har gjort att jag har blivit bättre på att bemöta andra och känna mig bekväm bland nya människor. Även min sociala förmåga utanför vikariejobbet har utvecklats och blivit betydligt bättre.

Vad tycker du är det absolut bästa med att jobba som vikarie?
Det är att man ser resultatet av sin insats direkt. Om eleverna är glada, nöjda med sitt arbete och känner sig bekväma med mig som vikarie så är det en bekräftelse för mig att jag gjort det jag ska. Det är en speciell känsla när eleverna kan kommunicera med mig som om jag vore deras ordinarie lärare. Dessutom är jobbtiderna flexibla och du väljer själv när du vill jobba, det passar mitt schema perfekt.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att bli vikarie?
Mitt tips till dig som funderar på att bli lärarvikarie är; gör det! Det kommer garanterat kännas nervöst i början, men det är så värt det!