Jag kan kombinera mitt jobb med både studier och familjelivet!

Denna vecka möter vi Olga. Hon är ursprungligen från Ryssland och har länge varit teaterledare för barn. Hon har även pluggat utrikespolitik och internationella relationer i Ryssland. Det bästa hon vet med vikariejobbet är att hon kan kombinera det med familjelivet.

Varför började du jobba som vikarie för Lärarjouren?
Jag valde att börja arbeta som vikarie med Lärarjouren som arbetsgivare eftersom man får chansen att välja sina arbetstider vilket gör jobbet väldigt flexibelt. Dessutom så har Lärarjouren alltid uppdrag tillgängliga som passar mig.

Vad gjorde du innan du började jobba på Lärarjouren?
Jag studerade på högskolan. Annars har jag mest jobbat inom ekonomi och kundservice.

Hur kändes din första dag på jobbet?
Jag var nervös när jag åkte till mitt första uppdrag. Men väl på plats blev jag bemött jättetrevlig personal på skolan. Dessutom var eleverna hjälpsamma och stöttade mig genom min första dag på jobbet. Efteråt kände jag mig trött men tacksam. Det hade varit en spännande dag!

Vad har du fått för lärdomar från vikariejobbet?
Jag har lärt mig att kompromissa med elever, så att jag kan ha en lättsam relation med dem men fortfarande sätta gränser. Jag har insett att det kan ta tid för vissa elever att bli bekväma med en ny vuxenförebild och att man måste lyssna in vad de har att säga.

Känner du att du har utvecklats som person genom jobbet? I så fall, hur?
Jag har blivit mer tålmodig och positiv.

Vad är det absolut bästa med att jobba som vikarie?
Det absolut bästa är att jag kan kombinera mitt jobb med studier, samt familjelivet! Jag är gift och har två barn och tack vare min flexibla anställning hos Lärarjouren finns det tid för allt. Underbart, eller hur?

Har du något bra tips till nyblivna vikarier?
Man ska inte vara rädd för att jobba med barn. Det är inte så komplicerade, tänk själv tillbaka några år. Vi alla har varit barn en gång i tiden.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att bli vikarie?
Att arbeta med barn är väldigt kul, men även intressant! Man lägger märke till delar och moment i vardagslivet som vi andra tar för givet och dem bara håller på att utveckla. Att dessutom få se dem växa upp till sina egna personligheter är väldigt givande. Känslan när barnen uppskattar det du gör och blir glada vid återseende är oslagbar.