NOMINERINGARNA KLARA INFÖR ÅRETS VIKARIE 2018

Nu är nomineringsarbetet klart inför korandet av Årets Vikarie 2018 som äger rum fredagen den 18 januari 2019. Årets Vikarie är en utmärkelse som Lärarjourens moderbolag Pedagogpoolen stått bakom tidigare år. I år är dock första året som även Lärarjourens vikarier är med och tävlar om titeln. Totalt 17 av de 350 vikarier, som under 2018 arbetat på skolor genom skolbemanningsföretaget Lärarjouren, har chansen att vinna utmärkelsen som delas ut för elfte året i rad.

Vinnaren utses av vår  jury som i år består av Beata Kull, grundare av Lärargalan, Björn Sundberg, verksamhetschef Lärarjouren/ Pedagogpoolen, Carina Skeri, Universitetsadjunkt Uppsala universitet och Peder Hagen, VD Lärarjouren/ Pedagogpoolen.

Årets Vikarie utses den 18 januari för inbjudna på Norrtullsgatan 14 i Stockholm, kl 18-21.

– Målet är att lyfta fram alla otroligt duktiga lärarvikarier som arbetar runt om i skolorna och att stärka vikarieyrketDet finns så många duktiga vikarier som brinner för vad de gör och som får positiv respons av elever och personal på skolorna. Nu har vi i juryn ett svårt arbete framför oss och vi ser fram emot en rolig tillställning den 18 januari då vinnaren koras, säger Peder Hagen, VD, Lärarjouren/ Pedagogpoolen.

Kriterierna för utmärkelsen Årets Vikarie är en god förebild som uppvisar tydliga varma ledaregenskaper, har nyfikenhet och engagemang. En stabil person som vill vidga sina vyer, gillar människor, skapar betydelsefulla relationer, inte bangar för utmaningar och är fast förankrad i en bra värdegrund. Personal på skolor samt anställda på Lärarjouren har kunnat nominera kandidater.

De som är nominerade av Lärarjourens anställda till Årets Vikarie 2018 är:
Arild Gustafsson
Bogumila Jablonski
Daniel Basurto
Elvira Skogberg
Henning Svensson
Jeger Taher
Judy Rydell
Mikael Cederkvist
Nils Lindberg
Nizam Nisayif
Oliver Lara
Sara Wahlgren
Ulf Morgan Svensson
Marianne Mårtensson
Sofia Font
Adam Hjertqvist
Axel Björling