Gratis läxhjälp till elever på grundskolan och gymnasiet startar vecka 3 och 4

Press

Pressmeddelande                                                                                Stockholm 14  januari 2019

Gratis läxhjälp till elever på grundskolan och gymnasiet startar vecka 3 och 4

Till Lärarjourens kostnadsfria läxhjälp är alla elever på grundskolan och gymnasiet välkomna. Under vårterminen hålls läxhjälpen på onsdagar på två olika platser i Stockholm; KTH – Kungliga Tekniska högskolan (Stockholms city) och Sjödalsgymnasiet (Huddinge centrum). Läxhjälparna pluggar på högskola och jobbar parallellt med läxhjälpsuppdragen som lärarvikarier på skolor i Stockholm.

”På läxhjälpen kan jag få hjälp när jag fastnar i något ämne eller har dålig motivation. Mina föräldrar har inte alltid tid och möjlighet att hjälpa mig och kan inte alltid ämnet. Läxhjälparna är schysta och förklarar så jag verkligen förstår.”- Hugo, elev i åk 9.

Alla Lärarjourens läxhjälpare har hög ämneskunskap i de ämnen som de undervisar i och själva studerar. De har genomgått Lärarjourens rekryteringsprocess och lärarvikarieutbildning och har ett giltigt utdrag från belastningsregistret.

”Det bästa med att vara läxhjälpare är att jag får möta olika elever från hela Stockholm. Det är väldigt kul när jag hjälper en elev med något svårt och jag ser att eleven verkligen har förstått. Läxhjälpen är en jättebra pedagogisk erfarenhet för mig som pluggar till civilingenjör och jag ser mycket fram emot att köra igång en ny läxhjälpstermin.” – Axel, läxhjälpare som pluggar maskinteknik på KTH.

Lärarjouren arrangerar den kostnadsfria läxhjälpen som en del av företagets samhällsansvar. Nytt för i år är att läxhjälpen även erbjuds i Huddinge centrum som ett komplement till läxhjälpen i innerstan. Vi vill med gratis läxhjälp bidra till att fler elever ska få en möjlighet att även utanför skolan få hjälp med läxor och studier för att klara målen. Eleven styr helt själv vilka ämnen och skoluppgifter som hen behöver stöd och hjälp med, samt vilka läxhjälpstillfällen hen vill gå på.

Fakta om Lärarjourens kostnadsfria läxhjälp:

Plats, dag, tid:
KTH – Kungliga Tekniska högskolan (Stockholms city), onsdagar kl. 16-19,  start 23 januari (ingen läxhjälp under loven)
Sjödalsgymnasiet (Huddinge centrum), onsdagar kl. 14-18, start 16 januari (ingen läxhjälp under loven)

Anmälan: Föranmälan till respektive läxhjälpstillfälle görs på hemsidan, https://www.lararjouren.se/laxhjalp/
Målgrupp: Elever på grundskolan och gymnasiet
Arrangör: Lärarjouren i Sverige AB tillsammans med KTH (Kungliga Tekniska högskolan) och Sjödalsgymnasiet Huddinge

För mer information kontakta: Jessica Svensson, Pressansvarig, 0760 – 01 65 11, jessica.svensson@pedagogpoolen.se
Peder Hagen, VD Lärarjouren, 0708 – 729 753 peder.hagen@pedagogpoolen.se

 

Lärarjouren grundades tillsammans med Stockholms universitet Holding och KTH Holding. Lärarjouren är ett auktoriserat bemanningsföretag som hyr ut lärarvikarier till skolor i Storstockholm samt erbjuder läxhjälpstjänster. Lärarjourens expertisområde är vikarie- och läxhjälpsuppdrag som kräver hög ämneskompetens.