Lärarvikarien och operasångerskan Burcu Kuru 43 år (Järfälla) tilldelas priset ”Årets Musikpedagog” för sina insatser inom skola

Press

Pressmeddelande                                                           Stockholm 21 januari 2019

Lärarvikarien och operasångerskan Burcu Kuru 43 år (Järfälla) tilldelas priset ”Årets Musikpedagog” för sina insatser inom skola

I fredags kväll utsågs Årets Vikarie för elfte året i rad. Pedagogpoolen vill tillsammans med dotterbolaget Lärarjouren uppmärksamma lärarvikarier som har gjort en extra stor och betydelsefull insats på förskolor och skolor runt om i Sverige. Operasångerskan Burcu Kuru från Järfälla tog emot hedersomnämnandet Årets Musikpedagog.

”Det känns jättehärligt och kul att bli tilldelad hedersomnämnandet Årets Musikpedagog, jag tackar ödmjukast för allt stöd. Jag trivs jättebra i rollen som lärarvikarie och att jobba med barn. Jag har jobbat som vikarie i snart 1,5 år och tycker det är superkul att få lära ut allt jag kan om musik.”, säger Burcu.

Juryns motivering för Årets Musikpedagog lyder: Hedersomnämnandet Årets Musikpedagog tilldelas en lärarvikarie med stor erfarenhet av och kunskap inom musikgenren. Med sitt inspirerande och engagerande sätt och sitt brinnande engagemang för såväl eleverna som ämnet har hon genomfört sina musikuppdrag på ett extraordinärt sätt.

Det är förskolor och skolor som har nominerat vikarier som har uppfyllt kriterierna för Årets Vikarie. I juryn sitter Beata Kull, VD och grundare Lärargalan, Peder Hagen, VD Pedagogpoolen/ Lärarjouren, Carina Skeri, Universitetsadjunkt Uppsala Universitet och Björn Sundberg, Verksamhetschef Pedagogpoolen/ Lärarjouren.

”Syftet med utmärkelserna är att skapa ett intresse kring lärarvikariens betydelsefulla roll och vikten av vuxna förebilder i skolan. Samtidigt vill vi hylla alla fantastiska vikarier” säger Peder Hagen, VD Pedagogpoolen/ Lärarjouren.

Totalt 57 av de 1650 vikarier, som under 2018 arbetat på skolor genom skolbemanningsföretagen Pedagogpoolen och Lärarjouren blev nominerade till Årets Vikarie.

För mer information kontakta:

Jessica Svensson, presskontakt Pedagogpoolen, 076-0016511, jessica.svensson@pedagogpoolen.se

Peder Hagen, jurymedlem och VD Pedagogpoolen, 0708-72 97 53, peder.hagen@pedagogpoolen.se