Stärk ditt CV - Bli lärarvikarie!

Veckans vikarieporträtt kommer från Magnus som pluggar till idrottslärare. Han började jobba som lärarvikaire på Lärarjouren för att det är ett perfekt extrajobb för honom som student. Man får undervisa i de ämnena som man brinner för och jobbet är väldigt flexibelt!

 Hur kändes din första dag på jobbet?
Roligt och spännande!

 Känner du att du har utvecklats som person genom jobbet? I så fall, hur?
Jag har blivit ännu mer anpassningsbar/flexibel och har alltid en reservplan ifall det blir ändrade förutsättningar för en lektion. Jag har också lärt mig att nivåanpassa undervisningen på olika sätt.

 Vad är det absolut bästa med att jobba som vikarie?
Det är flexibelt, jag jobbar när jag vill och kan! Och jag har fått en bättre uppfattning av arbetsmarknaden bland skolorna.

Har du något bra tips till nyblivna vikarier?
Gå in med en positiv inställning! Våga prova olika metodiker och didaktiker. Jobba målinriktat, vad vill du uppnå med lektionerna och vad krävs för att lyckas med det.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att bli vikarie?
Det är en jättebra möjlighet till att verkligen få testa på lärarrollen på riktigt och få en bättre inblick i yrket! Perfekt extrajobb om du studerar, du kan lära ut i ett ämne som du brinner för och jobbet är väldigt flexibelt!  Dessutom är det roligt och utmanade att jobba med barn och ungdomar, man får ofta mycket positiv tillbaka!